Hoofdkussens

Hoofdkussens
Het kiezen van een goed hoofdkussen zal helpen bij een goede nachtrust. Net als bij de dekbedden heeft u bij de hoofdkussens ook keuze uit diverse materialen. Elk materiaal heeft andere eigenschappen, waardoor het niet moeilijk is om een passend hoofdkussen te vinden. Bij het kiezen van een kussen kunt u rekening houden met uw eigen wensen en met het seizoen. Hierdoor zal er voor iedereen en voor elk seizoen een geschikt kussen te vinden zijn.
Lees hieronder onze tips over het kiezen van het juiste hoofdkussen.
Weergegeven:
Sorteren op:

Lekker koel slapen met dit Cool Pearl box model hoofdkussen.Tijk bovenzijde: verkoelende tricot met ..

€ 44,95 Excl. BTW: € 37,15

Comfortabel hoofdkussen met microvezel vulling. Dit hoofdkussen wordt veel door hotels gebruikt door..

€ 24,95 Excl. BTW: € 20,62

Dit hoofdkussen van Polydaun is gevuld met gecertificeerd 15% eendendons, klasse 1, DIN EN 12934 van..

€ 39,95 Excl. BTW: € 33,02

Soepel en comfortabel 3-kamer hoofdkussen met de zachtheid van dons aan de buitenzijden en de stevig..

€ 69,95 Excl. BTW: € 57,81

Polydaun Fleur hoofdkussens (set van 2 stuks) Sale

Comfortabel hoofdkussen met opstaande rand voor extra ondersteuning van de nekwervels. De inhoud va..

€ 49,95 € 34,95 Excl. BTW: € 28,88

Een heerlijk zacht hoofdkussen gevuld met witte Europse eendenveertjesvormt zich perfect naar..

€ 19,95 Excl. BTW: € 16,49

Een heerlijk zacht hoofdkussen gevuld met witte Europse eendenveertjesvormt zich perfect naar..

€ 24,95 Excl. BTW: € 20,62

Hoofdkussen gevuld met synthetische vezelbolletjes. Met ritssluiting zodat de inhoud makkelijk te do..

€ 19,95 Excl. BTW: € 16,49

Mooi stevig en koel hoofdkussen. Ademend en een zeer goede vochtregulatie. Door de ritssluiting eenv..

€ 49,95 Excl. BTW: € 41,28

Tijk: 100% Perkal katoen met rits, gestept en gevuld met bamboe. Vulling: Polyester vezelbolletjes,..

€ 34,95 Excl. BTW: € 28,88

De Castella Atlas is een heerlijk soepel latex kussen in het populaire sloopmodel. De luxe tijk van ..

€ 79,95 Excl. BTW: € 66,07

De bovenste tijk van dit hoofdkussen is gemaakt van 100% polyester 'cooling fabric'. Het materiaal r..

€ 39,95 Excl. BTW: € 33,02

Dit F.A.N. hoofdkussen is gevuld met katoen en polyesterbolletjes die zorgen voor een goed..

€ 29,00 Excl. BTW: € 23,97

Een lekker zach en fijn kussen van Frankenstolz, opschudbaar en met rits zodat de vulling te doseren..

€ 34,95 Excl. BTW: € 28,88

Polydaun kapok hoofdkussen. Maat: 55 x 62 x 8 cm. Geschikt voor slopen van 60x70 (standaard maat)...

€ 29,95 Excl. BTW: € 24,75

Door de 100% natuurlijke kapok vulling is dit hoofdkussen goed ademend, stevig, vormvast, anti-bacte..

€ 24,95 Excl. BTW: € 20,62

Het Polydaun Bamboe hoofdkussen is extra prettig in warme nachten of bij transpireren omdat deze nat..

€ 24,95 Excl. BTW: € 20,62

Dit wollen hoofdkussen van Texeler biedt een gezonde nachtrust. Uw spieren kunnen zich optimaal onts..

€ 89,00 Excl. BTW: € 73,55

Twentse Damast synthetisch hoofdkussen 60x70cm Sale

Synthetisch hoofdkussen van Twentse Damast. Dit hoofdkussen is erg makkelijk, omdat het zelf gewasse..

€ 29,95 € 14,95 Excl. BTW: € 12,36

200 gram vezelbolltjes voor het bijvullen van synthetische kussens. ..

€ 5,95 Excl. BTW: € 4,92

Houd je van een extreem zacht kussen en slaap op je op een uiterst zacht bed? Dan biedt de Grenat je..

€ 119,00 Excl. BTW: € 98,35

Tips voor het kiezen van een hoofdkussen

Wil je een nieuw hoofdkussen kopen, dan wil je natuurlijk de beste keuze maken. Het kiezen van een hoodkussen dat niet bij je past, leidt tot minder fijne nachten. Daarom leggen we hieronder uit welke verschillende soorten materialen er zijn en welke kussens geschikt zijn voor welk type slaper.


Het materiaal van uw hoofdkussen

Bij de hoofdkussens van Textielhuis heeft u keuze uit diverse materialen, zoals veren, dons, wol, kapok, Tencel, traagschuim, katoen en synthetisch materiaal. Elk materiaal heeft andere eigenschappen en is daardoor geschikt voor een ander jaargetijde of voor persoonlijke wensen.


Donzen en Veren hoofdkussens

Donzen hoofdkussens en veren hoofdkussens hebben dezelfde eigenschappen. Deze hoofdkussens kunnen naar eigen smaak gevormd worden, door de hoge vormbaarheid van de vulling. Daarnaast hebben deze hoofdkussens meestal een goede vouwbaarheid van het hele hoofdkussen. Donzen en veren hoofdkussens zijn niet eenvoudig te wassen en het aanpassen van de hoeveelheid vulling aan de individuele voorkeur is vaak lastig. Wat is dan het verschil tussen dons en veren? Dons is alleen te vinden onder de buik van een gans of eend. Dons is bolvormig en heeft een zeer fijne en zachte structuur. Kussens met dons voelen daardoor ook zachter aan dan veren kussens die daarentegen veel steviger zijn. Veren vormen de beschermlaag van de gans of eend. 

Kapok hoofdkussens

Een kapok hoofdkussen neemt vocht goed op en voelt van alle materialen het koelst aan. Hierdoor is zijn deze hoofdkussen ideaal voor in de zomer. Nadeel is dat deze hoofdkussens niet gereinigd kunnen worden.


Katoenen hoofdkussens

Katoenen hoofdkussens hebben een goede vochtregulatie waardoor ze zweet goed afvoeren. Krijgt u het snel warm, dan zijn deze hoofdkussens ideaal. Daarnaast zijn deze hoofdkussens natuurlijk geschikt voor de zomer. Houdt u niet van koude hoofdkussens, dan kunt u beter kiezen voor ander materiaal.


Latex hoofdkussens

Latex hoofdkussens zijn de enige hoofdkussens die volledig vormvast zijn. Ze hebben een lagere vochtontwikkeling dan traagschuim kussens en zijn anti-allergeen. Wel worden latex kussens sneller warm. Daarnaast zijn deze hoofdkussens met hun vaste vorm niet geschikt voor mensen die hun hoofdkussen graag naar eigen wens willen vormen.


Synthetische hoofdkussens

Synthetische hoofdkussens zijn erg geschikt voor mensen met een allergie. Wanneer het hoofdkussen een rits heeft, is de vulling makkelijk aan te passen. Hierdoor kunnen deze kussens qua vorm en hoogte makkelijk naar uw wensen aangepast worden en zijn vele vormen en contouren mogelijk. Ook zijn syntehtische hoofdkussens makkelijk te reiningen. Wel is het zo dat synthetische hoofdkussens minder vormbaar en vouwbaar zijn ten opzichte van dons en veren, met name doordat de vulling gladder is.


Traagschuim hoofdkussens

Traagschuim hoofdkussens (ook wel visco-elastisch schuim) vormen zich langzaam naar het hoofd tijdens de nacht. Het past zich dus aan aan de gebruiker. Nadeel hiervan is wel dat het wisselen van houding lastig wordt. Ook wordt het contactvlak groter gedurende de nacht, waardoor er problemen kunnen ontstaan met warmte- en vochtontwikkeling. Houdt u niet van een klam hoofdkussen of zweet u snel, dan is een ander hoofdkussen meer geschikt. Op basis van de kenmerken van elk materiaal kunt u een keuze maken. Twijfelt u toch over welk type hoofdkussen voor u het meest geschikt is? Twijfelt u over welk soort hoofdkussen geschikt is voor u? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met deskundig advies.

Het juiste hoofdkussen

Dit wordt bereikt wanneer de wervelkolom volledig wordt ondersteund en alle wervels in een vloeiende lijn komen te liggen. De keuze voor een type hoofdkussen begint daarom bij de door jouw meeste gekozen slaaphouding. Er zijn drie type slapers te onderscheiden: de zijslaper, de rugslaper en de buikslaper.

Zijslaper:

De zijslaper heeft over het algemeen een redelijk stevig tot stevig kussen nodig. De ruimte tussen de hals en schouder is namelijk vrij groot, waardoor het noodzakelijk is dat deze ruimte zo goed mogelijk opgevuld wordt. Hierbij dien je ook rekening te houden met de stevigheid van het matras. Heb je een zacht matras dan zak je verder in de matras weg en heb je een minder stevig hoofdkussen nodig. Heb je daarentegen een stevig matras dan heb je tevens een steviger hoofdkussen nodig.

Rugslaper:

De rugslaper heeft over het algemeen een gemiddeld stevig kussen nodig, zodat het hoofd niet te veel omhoog of omlaag komt te liggen. Ook is het voor de rugslaper van belang dat de nek goed wordt ondersteund, zodat er geen knik in de wervelkolom ontstaat.

Buikslaper:

De buikslaper heeft volgens fysiotherapeuten de minst goede slaaphouding. Door het opzij gedraaide hoofd komen de nekwervels onder spanning te staan. Voor de buikslaper is in principe geen kussen nodig, maar vind je het toch prettig op een kussen te slapen dan is een dun kussen geschikt, met een vulling waar je doorheen kunt ademen.


Welke types zijn er nog meer?

Verschillende type slapers zijn gebaat bij verschillende hoofdkussens. Daarom geven we hieronder aan per type slaper waar u op moet letten bij het kiezen van een hoofdkussen.


Traditionele slaper

Deze slapers hebben geen voorkeur voor een speciale slaappositie. Daarom heeft een makkelijk vormbaar kussen (zoals dons of eend) de voorkeur, omdat die makkelijk geschikt is te maken voor de meeste slaaphoudingen.


Multi-functionele slaper

Een multi-functionele slaper is iemand die naast slapen ook nog leest, of bijvoorbeeld tv kijkt. Voor hen is het beter als hun hoofd wat hoger ligt. Een hoger en harder hoofdkussen is in die gevallen ideaal.